Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie
Departamentul de Istorie, Filosofie și Sociologie

Fondata in anul 2002, seria Istorie a Analelor Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati publica studii, articole, note, dezbateri, recenzii si note bibliografice relative la aspecte de istorie universala, nationala, locala.

Autorii care doresc sa publice in Revista noastra vor transmite materialele, in format electronic, pe adresa Redactiei, respectand Normele de redactare (vezi AICI). Criteriile de asigurare a calitatiii materialelor publicate au la baza o procedura de peer-review similara celor utilizate de revistele prestigioase din tara si din strainatate (vezi AICI). Evaluarea este asigurata de specialisti in istorie, membri ai Colegiului Stiintific sau colaboratori ai revistei.

Analele Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati - seria Istorie este o revista stiintifica cu acces liber (conform definitiei BOAI) care nu percepe nici un fel de taxe de la persoanele interesate sa publice materiale in revista noastra. Revista este accesibila gratuit pentru toate persoanele interesate, utilizatorii putand citi, descarca, copia, distribui, tipari acest continut fara a solicita permisiunea editorilor sau autorilor. Desigur, utilizatorii sunt sfatuiti sa indice in mod explicit adresa electronica unde este disponibila versiunea electronic a respectivului articol, in conformitate cu toate bunele practici privind cercetarea stiintifica.