Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie are onoarea de a primi în această perioadă delegația Universității din Bangui- Republica Centrafricană, formată din Prof. Marcel Ounda și Prof. Blaise Yandji. Mobilitățile de predare și formare la care acestea participă sunt organizate în cadrul proiectului Erasmus + KA 107 demarat de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Partenere în cadrul acestui proiect mai sunt Universitatea din Lome (Togo) și Universitatea Moulay Ismail din Meknes (Maroc).

“Continuăm în această săptămână mobilitățile Eramus+ din cadrul proiectului KA 107 primind în cadrul facultății noastre delegația din Bangui, cu scopul de a consolida parteneratele academice și de cercetare cu țările africane. Mobilitatea colegilor din Republica Centrafricană este a doua mobilitate incoming, urmând ca partenerii din Lome să vină la Galați în luna ianuarie 2018”, Lect. dr. Luminița Iosif, coordonator Erasmus + în cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.

Cadrele didactice din Bangui vor susține două prelegeri, după cum urmează:

Prof. Marcel Ounda- Décolonisation du tiers-monde, Marti-5 decembrie 2017, ora 14.00, sala AS 011

Prof. Blaise Yandji- Les relations diplomatiques entre les Etats: en Afrique, Amérique, Asie et Europe, joi- 7 decembre 2017, ora 12.00, sala AS 011.

Vă așteptăm cu interes!