Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie are onoarea de a primi în perioada 15 - 18 mai a.c. delegația Universității Moulay Ismail din Meknes, Maroc, formată din Prof. Zhour BOUZIDI și Hasnaa CHETO. Mobilitățile de predare și formare la care acestea participă sunt organizate în cadrul proiectului Erasmus + KA 107 demarat de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Partenere în cadrul acestui proiect mai sunt Universitatea din Lome (Togo) și Universitatea din Bangui (Republica Centrafricană).

“Este primul proiect de mobilități cu țările partenere pe care Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați îl implemenează prin programul Erasmus+, iar realizarea acestuia este o continuare, firească, a relațiilor academice dezvoltate de-a lungul timpului în domeniile Istorie și Sociologie cu universități francofone din Africa. Mobilitatea colegelor din Meknes este prima mobilitate incoming, urmând ca partenerii din Bangui și Lome să vină la Galați în luna octombrie”, a declarat Lect. dr. Luminița Iosif, asistent manager în cadrul proiectului.

.

Prof. Zhour BOUZIDI, Sociolog, va susține două prelegeri la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie:

Etat de la recherche et de l'enseignement de la sociologie au Maroc: évolution et enjeux, miercuri - 17 mai 2017, ora 10.00, sala AS 011.

Sociologie rurale au Maroc: regards croisés sur une société composite en mutation, joi - 18 mai 2017, ora 10.00, sala AS 004.